Vinnare säsong 86

Namn: Nicklas Bogren – Özmehak (Straight A Student)

Ålder:

Yrke: Konsult

Favoritbokstav på Wordfeud: S

Gillar inte på Wordfeud: Z

Normal/Random: Random är endast aktuellt då jag spelar mot arbetskollegor.

Strict/Standard: Standard utan tvekan. Strict är för mig ett helt annat spel som ställer betydligt högre krav på ordkunskap. Dessutom har jag en fäbless för s.

Hittade Wordfeud.se: En gammal arbetskollega brukade fråga mig vad olika ord betydde, samt stavning av diverse ord hon tänkte på. Efter ett tag berättade hon om spelet, eftersom hon var övertygad om att detta spel verkligen borde passa mig. Om jag hade vetat att det skulle vara beroendeframkallande och så pass tidskrävande som det onekligen är, så hade jag aldrig börjat.

Bakgrund: Auktoriserad socionom, 3 årig alkohol & drogterapeut examen, kbt-terapeut. Med över 500 högskolepoäng, samt x antal lästa böcker på mitt samvete, så ponerade jag inledningsvis i min wf karrär att detta spel skulle passa mig som handsken. Men helt klart fick jag mig en ordentlig tankeställare då jag fick ord som bl.a. bah, håhå emot mig och detta var främmande ord för mig. Inte direkt ord som jag läst i kurslitteratur eller använt mig utav i min journalföring, så det var bara till att skriva ner dessa i mitt ”wf-kollegieblock”, vilket jag gör än idag. Således tänker jag att erhållna högskolepoäng inte har någon större betydelse, om man inte är professor på institutionen för svenska språk, eller grammatikforskare eller liknande. Vidare tänker jag att mitt val av akademisk inriktning och arbetslivserfarenhet, lett till arbetsuppdrag där det helt klart är en fördel av att vara elokvent och lite utav en språkpolis. Mitt ordintresse väcktes tidigt av min moder, som för mig är ett levande korsordslexikon. Denna fallenhet för korsord är något som jag stolt delar med henne. Vet ej hur många lösta korsord jag har löst och skickat in, men vet att jag inte har vunnit en endaste gång.

Tuffaste motståndare: Det finns väldigt många skickliga och svårslagna spelare som man under åren fått äran att möta. Ingen nämnd ingen glömd? Men om jag nu måste urskilja några som de tuffaste, men samtidigt roligast att få möta så blir det; Figo, Anneflod_, Czäta, Preachertheman, Hsk74 och Bohmanskan. Vill även ta tillfället I akt och nominera Prechertheman till Stefan Edbergs Sportsmanship Award, med andra ord – ambassadör för hur man beter sig med att hälsa inför match, tacka för matchen oavsett matchresultat med mera.. Att dessutom kunna förklara alla gamla ord utan betänketid, samt hans förmåga att räkna ut och hitta vinstplaner i matchernas slutskeden, innebär för mig att han helt klart är en kandidat till den bästa spelaren genom alla tider..

Övrigt: Jag vill tacka alla i wf administrationen för det arbete som Ni lägger ned! Utan Er så hade jag och väldigt många andra inte kunna spela detta otroligt fascinerande spel. I ärlighetens namn, så vet jag inte vad jag skulle göra av all den tid som detta spel gör anspråk på i mitt liv. Avslutningsvis så hoppas jag på en framtida IRL tävlingsserie..